Bun venit copilărie

Creştem şi ne maturizăm din ce în ce mai repede...uităm să ne trăim copilăria. Ne dorim „să fim mari”, să putem să facem unele lucruri care nu ni se permit atunci când suntem consideraţi a fi „copii”. Dar vin momente când ne dorim să ne întoarcem la copilărie, să fim alături de părinţi, fraţi şi surori, alături de bunici şi, mai ales, să avem timp doar pentru noi. Acest mic blog vine în ajutorul tuturor celor care sunt deja copii dar şi al celor care vor să fie din nou copii. Aici, vom învăţa cum să desenăm sau să pictăm, cum să modelăm în lut sau să coasem modele populare româneşti; vom citi snoave, poveşti sau pozne, toate realizate de artişti sau meşteri populari români. Alături vom avea un întreg colectiv al Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, colectiv ce doreşte să ajute copiii dar şi adulţii să descopere sau să redescopere tradiţiile şi meşteşugurile româneşti.

miercuri, 20 mai 2015

Expoziţia - Concurs de desen şi pictură "Copilăria în sat", 1 iunie



Tema:
Copilăria în sat
Data desfăşurării : 1 iunie  2015
Locul  desfăşurării: Muzeul Naţional al  Satului »Dimitrie Gusti »
Grup ţintă : copii şi tineri cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani

Argument:
Expoziţia organizată în fiecare an pentru sărbătorirea Zilei Internaţionale a Copilului -  1 iunie,  va reuni lucrările inspirate de ambianţa muzeului, realizate de copii din şcoli bucureştene, şcoli ale corpului diplomatic, precum şi şcoli din ţară.
1 iunie - ZIUA INTERNAŢIONALĂ A COPILULUI – 90 ani de la prima menţiune şi 61 de ani de la proclamarea ei de către UNICEF ca fiind universală!
Anul 2015 aduce lumea copilăriei la 90 de de când a fost menţionată în cadrul Conferinţei Mondiale pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor  de la Geneva (1925) şi apoi adoptată de 54 de ţări din lume ca Declaraţie pentru Protecţia Copiilor.  În 1954, UNICEF recomadă tuturor ţărilor să declare ziua de 1 iunie ca zi internaţională a copilului – zi universală!
Program adaptat recomandărilor UNICEF, prilej de educare a copiilor în sensul tradiţiei şi al frumosului. Expoziţie cu lucrări ale copiilor din şcoli, grădiniţe, şcoli speciale. Program de socializare, jocuri, concursuri şi spectacole pentru copii.

Desfăşurare :
Copiii  descoperă şi cunosc prin desen sau pictură  lumea satului tradiţional,  pe care o explorează  în cadrul atelierelor desfăşurate în muzeu şi care se finalizează cu expoziţia organizată în ziua de 1 iunie.
Selecţia  lucrărilor se va face comform regulamentului, evaluarea reunind juriul format din specialişti ai muzeului şi profesori de desen ai şcolilor participante.
Vernisajul expoziţiei va avea loc luni, 1 iunie  la ora 11.00 şi va fi însoţit de un spectacol de divertisment susţinut de copii .

În programul sărbătorii  sunt incluse evenimente şi momente de divertisment.

Responsabil,

Cornel Dumitrescu,
Compartimentul Pedagogie muzeală
021 317 91 03/ int. 195





REGULAMENTUL CONCURSULUI DE DESEN SI PICTURA
Copilăria în sat
1 IUNIE 20015



-         Concursul se adresează copiilor  şi tinerilor cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani
-         Fiecare participant poate prezenta o singură lucrare până pe data de 22 mai a.c.;
-         Jurizarea se va face de către specialişti ai muzeului şi profesori de desen ai şcolilor participante pe data de 25 mai.a.c.orele 10;
-         Profesorii, membrii ai juriului,  nu au drept de vot în cazul evaluării şcolilor pe care le reprezintă;
-         Lucrările vor fi evaluate pe colective de creaţie, şi în cadrul colectivului, pe grupe de vârstă : 6 – 10 ani,  11- 14 ani, 15 – 18 ani;
-         Se acordă Premiile I, II, II, şi Menţiuni;
-         Lucrările se vor restitui autorilor sau  şcolilor participante, în următoarele două săptămâni,după închiderea expoziţiei;



Mai multe detalii:
Cornel Dumitrescu,
Compartimentul Pedagogie muzeală
021 317 91 03/ int. 195, 191