Bun venit copilărie

Creştem şi ne maturizăm din ce în ce mai repede...uităm să ne trăim copilăria. Ne dorim „să fim mari”, să putem să facem unele lucruri care nu ni se permit atunci când suntem consideraţi a fi „copii”. Dar vin momente când ne dorim să ne întoarcem la copilărie, să fim alături de părinţi, fraţi şi surori, alături de bunici şi, mai ales, să avem timp doar pentru noi. Acest mic blog vine în ajutorul tuturor celor care sunt deja copii dar şi al celor care vor să fie din nou copii. Aici, vom învăţa cum să desenăm sau să pictăm, cum să modelăm în lut sau să coasem modele populare româneşti; vom citi snoave, poveşti sau pozne, toate realizate de artişti sau meşteri populari români. Alături vom avea un întreg colectiv al Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, colectiv ce doreşte să ajute copiii dar şi adulţii să descopere sau să redescopere tradiţiile şi meşteşugurile româneşti.

vineri, 31 mai 2013

Virgil Ianţu la Sâmbăta de basm...la Muzeul Satului, 1 iunie 2013, ora 11.00



În fiecare sâmbătă, începând cu data de 13 aprilie 2013, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” şi Clasa 1 E vă invită la programul cultural educativ Sâmbăta de basm, unde, în decorul satului de altădată, începând cu ora 11.00, copiii ascultă cele mai frumoase poveşti rostite de către ... o vedetă.

Virgil Ianţu, vedeta noastră din acest sfârşit de săptămână magic...căci sărbătorim cu drag Ziua Internaţională a Copilului, ne va întreba...

„Ce-ar fi dacă, într-o bună zi, Somnul ar pleca definitiv?
 Şi cum ar fi dacă ne-am putea juca la nesfârşit, zi şi noapte?”.

Alex si Ana, cei doi eroi din cartea „Ziua în care a fugit somnul”, scrisă de Victoria Pătraşcu şi ilustrată de Irina Dovbrescu,  şi-au pus această năstruşnică dorinţă chiar de ziua lor. Iar ceea ce a urmat… a fost dincolo de orice aşteptări!
Actorii de la teatrul Zurli, împreună cu copiii şi Virgil Ianţu, vor încinge apoi cea mai frumoasă petrecere după această aventură. Şi totul se întâmplă în minunatul decor din „satul bunicilor” – Muzeul Satului.
Ca în poveşti, la final „au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi” după ce au încins o petrecere de final de vacanţă!
Şi am încălecat pe-o şa….iar continuarea…sâmbătă, 1 iunie 2013, ora 11.00.

Eveniment organizat de Clasa 1 E, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” şi susţinut de Teatrul Zurli.
Preţ bilet: 10 lei adult, 2,5 lei elev/student, 5 lei pensionar


Informaţii suplimentare:

Muzeul Satului
Biroul Pedagogie Muzeală – Cornel Dumitrescu, 021 317 91 03 / int. 195

Clasa 1 E
Lidia Feher – 0720 222 020