Bun venit copilărie

Creştem şi ne maturizăm din ce în ce mai repede...uităm să ne trăim copilăria. Ne dorim „să fim mari”, să putem să facem unele lucruri care nu ni se permit atunci când suntem consideraţi a fi „copii”. Dar vin momente când ne dorim să ne întoarcem la copilărie, să fim alături de părinţi, fraţi şi surori, alături de bunici şi, mai ales, să avem timp doar pentru noi. Acest mic blog vine în ajutorul tuturor celor care sunt deja copii dar şi al celor care vor să fie din nou copii. Aici, vom învăţa cum să desenăm sau să pictăm, cum să modelăm în lut sau să coasem modele populare româneşti; vom citi snoave, poveşti sau pozne, toate realizate de artişti sau meşteri populari români. Alături vom avea un întreg colectiv al Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, colectiv ce doreşte să ajute copiii dar şi adulţii să descopere sau să redescopere tradiţiile şi meşteşugurile româneşti.

miercuri, 14 noiembrie 2012

CALENDAR EVENIMENTE NOIEMBRIE - DECEMBRIE 2012


CALENDAR EVENIMENTE
NOIEMBRIE - DECEMBRIE 2012


TÂRGUL DE ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI
30 noiembrie - 2 decembrie
Sărbătoriţi Ziua Naţională a României în satul nostru! (Colaborare cu Asociaţia Tradiţia Militară.)
Program: 12.00 – 17.00


TÂRGUL LUI MOŞ NICOLAE
6 – 9 decembrie
Moş Nicolae vă pofteşte să alegeţi cadouri pentru cei dragi de la meşteri, artişti sau gastronomi. Programul include demonstraţii meşteşugăreşti, expoziţii hand - made, târg cu meşteri, gastronomie tradiţională specifică perioadei şi produse bio.
Program: 9.00 – 17.00


FESTIVALUL DE DATINI SI OBICEIURI DE CRĂCIUN ŞI ANUL NOU
FLORILE DALBE
15 - 16 decembrie
Oare care era atmosfera în satele de altădată, în preajma sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou!? Se colinda? Se ura? Se mergea cu ursul, capra, pluguşorul? Se sorcovea?
Ia veniţi la noi in sat, să aflaţi şi mai luaţi şi câte ceva din târg, de la meşteri populari, producători de gastronomie tradiţională specifică Crăciunului şi firme cu  produse BIO.
Program: 9.00 – 17.00

ÎNTÂLNIRE CU PRESA
17 decembrie
Evenimentul face posibilă întâlnirea de bilanţ dintre reprezentanţii Muzeului şi presă. Totodată, se anunţă evenimentele din următorul an şi se analizează „capitalul de imagine” de care a beneficiat muzeul de-a lungul anului.
Program – 10.00 – 12.00





PEDAGOGIE MUZEALĂ



CU MAMA LA MUZEU... DE SĂRBĂTORI
noiembrie – decembrie 2012

Cu mic cu mare, haideţi la Muzeul Satului, să învăţaţi să faceţi o sorcovă sau o stea, să decoraţi turta dulce sau să facem ornamente în tehnica origami şi kirigami.
Informaţii suplimentare despre atelierele de creaţie:
Cornel Dumitrescu - 021 317 91 03 – int. 195

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu